Välkomna till en ny sommarsäsong på Magasinet!

 

Öppettider:

Tisdag – söndag  kl 12 – 20

Måndagar stängt

Lördag 20 juli abonnerat från kl 17, välkomna fram till dess

Följ oss på Magasinet Sankt Anna på Facebook och Instagram

Meny

I Magasinet bjuder vi på skärgårdens smaker. Från vårt eget lantbruk på Missjö gård hämtar vi mycket av det du får på tallriken. Det är lokala råvaror, ekologisk produktion och hög kvalitet – naturbeteskött av lamm, får och nöt. Vi bedriver ett utpräglat skärgårdslantbruk och djuren flyttas under sin långa betesperiod mellan cirka 60 öar från inner- till ytterskärgård. På dessa öar finns en stor artrikedom, ofta helt beroende av bete. Djuren rör sig ofta i kuperad terräng och söker föda bland annat på havsstrandängar, skogsbeten med bärris, hagmarker och mosaikmarker. Förutom att producera ett smakrikt kött så hjälper djuren till med att hålla det gamla kulturlandskapet öppet.

Välkomna att läsa vår MENY!

Mat och fika

I Magasinet har vi både café och restaurang. Det är gott om plats både på den stora uteservering och inne i Salen. Vi har ett eget restaurangkök och bakar eget bröd, bullar och kakor. Allt som serveras i Magasinet bakas från grunden, och det går åt mycket smör! Kom och hitta din egen favorit. Fika på vår uteservering, köp med dig hem eller ta en kaffekorg ut på vandringsstigen eller ut på sjön för en tur i vår vackra skärgård.

Gårdsbutik

Under sommaren säljs alla våra produkter i vår gårdsbutik i Magasinet. Övrig tid på året går det bra att kontakta oss så ordnar vi ert köp på annat vis.

Kött
I gårdsbutiken säljer vi kött från våra dexterkor, lamm och tackor som betar på kobbar och skär i Sankt Anna skärgård. Vi har t.ex. kotletter för sommarens grill, grytbitar till höstens mustiga grytor och färs att rulla till köttbullar. Köttet är ekologiskt producerat och klassat som naturbeteskött. Vi samarbetar också med förädling såsom rökning av kött och tillverkning av salami.

Skinn
Av våra gotlandsfår får vi ljuvligt mjuka skinn, skimrande i nyanser från ljust grått till mörkaste svart. Vi tar även vara på skinnen från våra kor. En bättre matta än ett glänsande koskinn från en dexterko går knappast hitta. Alla skinn bereds på Tranås Skinnberedning i Småland. När vi hinner finns också handsydda ting av fårskinn som vi tillverkar själva, till försäljning i Magasinet

Ull och garn
Längtar du efter att krypa in i en mjuk stickad tröja eller svepa en varm sjal runt dig? Vi har garnet du behöver! Gotlandsfårens lamm är svarta när de föds, men blir med tiden grå i alla nyanser från det allra ljusaste till svart. Den ull som klipps på hösten sorterar vi noga. Den spinns sedan till mjukt och silkigt garn på Båvens spinnhus i Sparreholm. Ull som inte blir till garn säljs vidare och blir så småningom mjuka filtar.

Halm
Halm kallas ibland ”bondens guld”, och råghalm glänser verkligen som guld. I Magasinet svävar halmkronor, så kallade oroar. Namnet kommer av att halmkronorna rör sig stilla av minsta luftdrag. Oron består av geometriska former av råghalm, sparsmakat smyckad med fjädrar, ägg eller papper. Halmkronor tillverkar Anna-Karin mot beställning.

Historien om Magasinet

1860 byggdes ett nytt spannmålsmagasin på Herrborums gods i Sankt Anna. Många säckar har släpats uppför de låga trappstegen. Gallren för fönstren vittnar om spannmålens betydelse och vikten av skydda den värdefulla mat som förvarades i huset. När greve Magnus Stenbock dog 2007 testamenterade han godset till släktingar i Finland. Därefter har inventarier och byggnader sålts av och en del har rivits. Det gamla spannmålsmagasinet hamnade på marknadsplatsen Blocket, vilket vi fick veta av en slump. Vi åkte till Herrborum och blev genast fascinerade av byggnaden.

UVMARÖ HAMN & MAGASINET SANKT ANNA
070-346 54 02
info@uvmarohamn.se