MAGASINET SANKT ANNA

Det 160 år gamla magasinet i Uvmarö Hamn skapar en fantastisk miljö för vår restaurang och gårdsbutik. Här säljer vi produkterna från vårt lantbruk på Missjö gård, andra lokala producenter och även från öar i andra skärgårdar, antingen serverat på tallriken eller att ta med från butiken.

På väg mot Riche i Stockholm!

En av våra dexterkor gör nu entré på restaurang Riche i form av råbiff, serveras 21-25 februari.

Stjärnkockarna med Göran Svartengren i spetsen har valt en ko från Missjö gård och tillagar hela djuret.

Läs mer och boka bord på Riche.

Följ oss på Magasinet Sankt Anna i Facebook och Instagram

Jobba hos oss sommaren 2023

Vi söker nu kockar och medarbetare till köket. Hos oss står råvarorna från Missjö gård i fokus, och det ger dig som kock möjlighet att vara kreativ och laga mat med hela hjärtat. Hos oss finns ett stort utbud av styckdetaljer från våra djur och många möjligheter att skapa spännande rätter. Du som söker har erfarenhet av kockyrket. Under högsäsong har vi många gäster och då hjälper det att vara lösningsorienterad och stresstålig.

Vi söker fler medarbetare till servering, kassa, disk och städ. Du som söker ska vara minst 16 år. Du får gärna ha vana av arbetsuppgifterna sedan tidigare, men det är inget krav. I uppgifterna ingår att baka fikabröd och tillreda smörgåsar, servera våra gäster, sköta kassan och hålla det snyggt och rent i Magasinet och intilliggande byggnader. Du som söker är inte rädd för att ta dig an nya uppgifter, har en god service mot våra gäster och bidrar till en härlig känsla i teamet.

Vad kan vi erbjuda dig? En naturskön arbetsplats med skärgården utanför dörren! Vi är ett glatt och sammansvetsat gäng som jobbar tillsammans för ett fint kundbemötande och god laganda.

Kom och bli en i vårt gäng sommaren 2023! Skicka din ansökan med CV och personligt brev till info@magasinetsanktanna.se. Vi ser fram emot att höra från dig!

Mat och fika

I Magasinet har vi både café och restaurang. Det är gott om plats både på den stora uteservering och inne i storstugan. Vi har eget restaurangkök och bakar också eget bröd, bullar och kakor. Kom och fika på vår uteservering, eller ta med en kaffekorg ut på vandringsstigen..

Allt som serveras i Magasinet bakas från grunden och det går åt mycket smör! Nybakat matbröd, bullar med olika smaker, drömmar, bondkakor, toscakakor, chokladkaka med vispgrädde, hallongrottor, knäckebröd. Kom och hitta din egen favorit. Fika på vår uteservering, köp med dig hem eller ta med ut på sjön för en tur i vår vackra skärgård…

Meny

I Magasinet bjuder vi på skärgårdens smaker. Från vårt eget lantbruk på Missjö gård hämtar vi mycket av det du får på tallriken. Det är lokala råvaror, ekologisk produktion och hög kvalitet – naturbeteskött av lamm, får och nöt. Vi bedriver ett utpräglat skärgårdslantbruk och djuren flyttas under sin långa betesperiod mellan cirka 60 öar från inner- till ytterskärgård. På dessa öar finns en stor artrikedom, ofta helt beroende av bete. Djuren rör sig ofta i kuperad terräng och söker föda bland annat på havsstrandängar, skogsbeten med bärris, hagmarker och mosaikmarker. Förutom att producera ett smakrikt kött så hjälper djuren till med att hålla det gamla kulturlandskapet öppet.

Menyn ändras under säsongen efter tillgång på råvaror och antal rätter vi serverar. Särskild meny under försäsongen, den läggs ut när det går mot vår.

Bordsbokning för middag från menyn görs på telefon: 070 3465402

Gårdsbutik

Under sommaren säljs alla våra produkter i vår gårdsbutik i Magasinet. Övrig tid på året går det bra att kontakta oss så ordnar vi ert köp på annat vis.

Kött
I gårdsbutiken säljer vi kött från våra dexterkor, lamm och tackor som betar på kobbar och skär i Sankt Anna skärgård. Vi har t.ex. kotletter för sommarens grill, grytbitar till höstens mustiga grytor och färs att rulla till köttbullar. Köttet är ekologiskt producerat och klassat som naturbeteskött. Vi samarbetar också med förädling såsom rökning av kött och tillverkning av salami.

Skinn
Av våra gotlandsfår får vi ljuvligt mjuka skinn, skimrande i nyanser från ljust grått till mörkaste svart. Vi tar även vara på skinnen från våra kor. En bättre matta än ett glänsande koskinn från en dexterko går knappast hitta. Alla skinn bereds på Tranås Skinnberedning i Småland. Sommartid finns ett stort urval av skinn från Missjö Gård i Magasinet. Här finns också handsydda ting av fårskinn som vi tillverkar själva.

Ull och garn
Längtar du efter att krypa in i en mjuk stickad tröja eller svepa en varm sjal runt dig? Vi har garnet du behöver! Gotlandsfårens lamm är svarta när de föds, men blir med tiden grå i alla nyanser från det allra ljusaste till svart. Den ull som klipps på hösten sorterar vi noga. Den spinns sedan till mjukt och silkigt garn på Båvens spinnhus i Sparreholm. Ull som inte blir till garn säljs vidare och blir så småningom mjuka filtar.

Halm
Halm kallas ibland ”bondens guld”, och råghalm glänser verkligen som guld. I Magasinet svävar halmkronor, så kallade oroar. Namnet kommer av att halmkronorna rör sig stilla av minsta luftdrag. Oron består av geometriska former av råghalm, sparsmakat smyckad med fjädrar, ägg eller papper. Halmkronor tillverkar Anna-Karin mot beställning.

Historien om Magasinet

1860 byggdes ett nytt spannmålsmagasin på Herrborums gods i Sankt Anna. Många säckar har släpats uppför de låga trappstegen. Gallren för fönstren vittnar om spannmålens betydelse och vikten av skydda den värdefulla mat som förvarades i huset. När greve Magnus Stenbock dog 2007 testamenterade han godset till släktingar i Finland. Därefter har inventarier och byggnader sålts av och en del har rivits. Det gamla spannmålsmagasinet hamnade på marknadsplatsen Blocket, vilket vi fick veta av en slump. Vi åkte till Herrborum och blev genast fascinerade av byggnaden.

UVMARÖ HAMN & MAGASINET SANKT ANNA
0121-521 22
070-346 54 02
info@uvmarohamn.se